Ionuț Pătrășcoiu, FLOCA: Vrem să-ți mutăm prietenii din online în offline

Este prima aplicație dedicată exclusiv #friending-ului, după cum o definesc fondatorii, iar numele este prescurtarea sintagmei „friendly location”.

„Am pus tehnologii existente la lucru, în feluri noi”

advertorial

Ionuț Pătrășcoiu și Alexandru Holicov sunt cei doi ieșeni fondatori ai startup-ului ce își propune să intre în lumea dominată de Whatsapp sau Viber.

„Trăim într-o lume în care oamenilor li se induce ideea că au foarte mulți prieteni, iar noțiunea de prietenie s-a diluat foarte mult în ultimii ani. Spunem că avem prieteni mulți dar, dacă este vorba să ieșim în oraș, uneori ne este dificil să o facem într-un grup mai mare. Spunem că suntem prietenoși, dar prieteniile «se cer» și «se aprobă» la un nivel care nu mai are aproape nici o însemnătate. Floca elimină această falsitate indusă în ultimii ani. Floca este despre prietenia reală, manifestată în realitate, cu gesturi care nu au cum să existe online”, ne spune Ionuț Pătrășcoiu, CEO al startup-ului.

Floca este o aplicație disponibilă global, iar strategia noastră este să o lansăm întâi în Europa, la Madrid

Ionuț Pătrășcoiu

Cea mai mare problemă a aplicațiilor actuale este ca nu ne conectează în mod simplu cu oamenii din jurul nostru. Iar autorii aplicației consideră că misiunea lor este de a conecta oamenii în viața reală.

„La aplicația noastră lucrurile sunt foarte simplificate – o aplicație compusă din 3 slide-uri; în slide-ul 1 putem vedea locația în timp real a prietenilor tăi, cu posibilitatea să aleg eu cine vreau să mă vadă, în slide-ul 2 avem chat-ul unde comunicăm cu prieteni noi sau actuali și în slide-ul 3 sunt oamenii din jurul nostru care folosesc aplicația, aici având posibilitatea să cunoști prieteni noi”.

„Am pus tehnologii existente la lucru, în feluri noi. Elementul diferențiator al aplicației noastre este aceasta combinație de trei elemente: localizare, chat și conectarea cu oamenii din jurul tău, din proximitatea imediată”, completează Ionuț.

Autorii aplicației sunt de părere că Floca este tehnologia care încurajează prietenia reală și petrecerea timpului împreună în realitate. Targetul aplicației este constituit, în principiu, din tinerii până în 20 de ani.

Proiect accelerat cu ajutorul celor de la IntelligentBee

Ionuț Pătrășcoiu: „Dupa un drum lung și plin de provocări, de aproape 3 ani de zile, în care am făcut mai multe versiuni ale aplicației, cu o echipă care se extinde mereu, am reușit într-un final, care este de fapt doar începutul, să punem aplicația la treabă, online”.

Cu toate că aplicația nu a fost promovată, aceasta a început să fie deja descărcată și utilizată.

„Suntem pregătiți pentru provocarea de a intra în lupta cu aplicații asemănătoare. Avem o strategie pe care o urmăm, avem parteneri care ne sprijină și investitori care ne provoacă”.

Proiectul a fost accelerat și consolidat în momentul în care Costi Teleman, fondatorul și CEO de la firma ieșeană IntelligentBee, a fost de acord să se implice, motivând că vrea să vadă și un startup românesc din Iași că reușește.

„Am semnat contractul cu firma lui Costi, care ne oferă tot suportul tehnic, și în sfârșit lucrurile merg bine pe partea de development”.

Floca este o aplicație gratuită pentru utilizatori. Acum este în faza de testare pe mai multe grupuri de oameni, în câteva luni va pune la dispoziție și public chat-ul, focusat pe grupuri sociale. Monetizarea va veni din servicii extinse, studiul userilor după lansare îi va ajuta să definească mai bine acest proces.

„Floca este o aplicație disponibilă global – mai adaugă Ionuț Pătrășcoiu -, iar strategia noastră este să o lansăm întâi în Europa, la Madrid. Suntem conștienți că intrăm pe o piață globală cu bugete de marketing imense, dar avem și noi șansa noastră”.

comentarii

Tags from the story
Alte articole de Pinmagazine.ro

„Vin la Cultură”, cel mai mare festival de vinuri și gastronomie din România

În perioada 29 septembrie – 1 octombrie se va desfășura la Palatul...
Citește

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *