„Înainte de a investi, verifică dacă moneda și tehnologia din spatele ei au vreo utilitate reală”

O introducere în piața cryptocurrencies și ICOs cu David Truong, investitor în peste 60 de criptovalute și proiecte în piața „crypto”

Pe scurt, blockchain este tehnologia de bază iar criptovalutele folosesc tehnologia blockchain – nu reprezintă ele însele această tehnologie, sunt numai o aplicație a tehnologiei.

O analogie simplă ar putea fi făcută cu o mașină – motorul mașinii este tehnologia de bază, dar în jurul acestei tehnologii pot fi construite multe branduri de mașini diferite.

advertorial

David Truong a fost implicat pe piața criptovalutelor încă din 2013, participând la lansarea Ethereum în 2014, lucrând de la distanță pentru firma Coinbase și, împreună cu soția sa, Adriana, a realizat mai mult de 60 de proiecte de investiții în criptovalute. Investițiile lor se fac cu propriile fonduri ca parte din Truong.vc și, de asemenea, oferă consultanță pentru selectarea proiectelor de investiții în startup-uri, atât în piața de criptomonede cât și în afara acesteia. Mai multe informații pentru cei interesați, pe truong.vc

Notă: acest articol a fost scris pentru publicul general, conceptele și explicațiile au fost rezumate.

În cazul criptovalutelor: bitcoin, ethereum, NEO și multe altele sunt construite având ca bază această nouă tehnologie.

Ce înseamnă ICOS, TGEs sau token sales?

ICOs este abrevierea de la Initial Coin Offerings (Ofertele inițiale de monede), TGEs vine de la Token Generation Events (Evenimentele de Generare de „Jetoane”) și token sales (vânzările de jetoane) sunt noi modalități de finanțare a unui „proiect“ (în tot restul articolului mă voi referi la ele în mod colectiv ca Icos).

În investițiile tradiționale veți primi bani de la investitori pentru a construi o companie sau un produs, iar investitorii au dreptul de a participa la profiturile viitoare ale acestei societăți sau produs odată ce are loc un eveniment de lichiditate (cum ar fi distribuirea de dividende sau de vânzare, de exit).

În ICOs investitorii , de obicei, nu primesc nici un drept în companie sau asupra produsului. Ei primesc doar „jetoane“, care au o utilitate sau utilizare specifică în ceea ce compania construiește.

Ca un exemplu, o companie construiește o platformă sau aplicație care vă permite să partajați spațiul de pe hard disk-ul propriu.

Dacă partajați spațiul de pe hard disk (puneți la dispoziția altora acest spațiu) , primiți niște jetoane. Dacă trebuie să salvați fișierele pe platformă prin utilizarea spațiului de pe hard disk-ul altor persoane din rețea, atunci trebuie să „cheltuiți“ din jetoane.

De ce cripto-investitorii acceptă să primească token-uri în cazul în care totuși nu au nici un drept în companie sau produs?

Avantajul principal este dat de faptul că jetoanele sunt, de obicei, imediat lichide, ceea ce înseamnă că acești cripto-investitori nu trebuie să aștepte un eveniment de lichiditate pentru a accede la profit. Ei pot face acest lucru în orice moment, după ce au jetoanele.

Un alt avantaj este acela că valoarea jetonului se corelează cu utilizarea și succesul produsului, astfel încât, dacă produsul devine căutat, jetoanele devin tot mai valoroase.

Cryptocurrencies și ICOs au avut deja un impact enorm asupra peisajului tehnologic, iar acest lucru va continua și în viitor

Opusul este de asemenea adevărat, în cazul în care utilizarea produsului se reduce, nu găsește piață, nu are succes, valoarea jetoanelor se reduce în consecință, cripto-investitorul pierzând astfel o parte din investiția inițială. Există și alte beneficii, care se referă la viteza tranzacționării și la natura globală a criptomonedelor, dar care merită un articol separat.

Care sunt pericolele criptovalutelor și ICOs?

Din perspectiva unui utilizator sau investitor, există multe pericole de care trebuie să fie foarte conștienți când au intrat în spațiul criptomonedelor.

Ar fi bine să fie cât de cât competent tehnologic, să înțeleagă practicile pe bază de securitate digitală și să utilizeze un computer de încredere și o rețea sigură, aceste precauții îl vor ajuta pe noul intrat în lumea „crypto”.

Înainte de a investi în cryptocurrencies sau ICOS, faceți cât mai multă cercetare a echipei ce a lansat moneda și a tehnologiei din spatele acesteia. Există mai multe cazuri de escrocherii în care investitorii și-au pierdut toți banii.

Există scheme „Ponzi” sau de tipul „pump and dump“ și în spațiul criptomonedelor. În general, în cazul în care sună prea frumos ca să fie adevărat, atunci este, probabil, o înșelătorie.

Nu investiți mai mult decât vă permiteți în cazul unei pierderi, deoarece o mare parte din ICOs poate ajunge, de asemenea, să se dovedească o investiție proastă în timp.

Un alt sfat general ar fi să vă uitați la ce folosește momentan moneda sau tokenul – au o întrebuințare și o utilitate reală sau ar putea fi ușor înlocuite de aplicații sau produse existente deja?

Care sunt beneficiile de a învăța despre cryptocurrencies și ICOs?

Cryptocurrencies și Icos au avut deja un impact enorm asupra peisajului tehnologic, iar acest lucru va continua și în viitor. Prin urmare, are sens să înveți și despre această nouă paradigmă tehnologică și să începi să experimentezi pentru a câștiga o experiență reală în spațiul „crypto”.

Pe lângă posibilitatea de a investi cu ușurință și de a învăța mult mai repede decât investitorii tradiționali, aveți posibilitatea de a învăța și de a experimenta această tehnologie înainte ca restul lumii să urce la bord.

Lucrurile sunt mult mai complexe și mai interesante decât cele prezentate în acest articol (cum ar fi puterea de descentralizare, dezactivarea infrastructurii bancare tradiționale, puterea de a controla banii proprii și a tranzacțiilor instant și mai ieftine), așa că, dacă sunteți deschis pentru a învăța despre viitor și a contribui la viitor, atunci nu vă rămâne decât să studiați cât mai multe despre conceptele din acest articol.

Bitcoin are numai 10 de ani de la lansare iar Ethereum aproximativ 4 ani. Spațiul „crypto” este încă la începuturi, iar cei care îl înțeleg încă de acum vor fi cei care vor dirija viitorul tehnologiei și a impactului acesteia asupra societății.

comentarii

Tags from the story
, ,
Alte articole de Pinmagazine.ro

ALTEN is opening a Delivery Center in Iaşi, May 10

On May 10th 2017, ALTEN is opening its first Romanian Delivery Center,...
Citește

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *