Despre cât de inteligentă e inteligența artificială și două premiere

Fiecare ediție a revistei noastre are o temă principală, tratată pe larg, de regulă în 5 materiale grupate în centrul publicației, sub genericul Cover Story. Ultimele două numere au avut ca teme Sănătatea Digitalăși Blockchain– în acest număr despre o tehnologie pe care o folosește absolut toată lumea și care va fi omniprezentă – Inteligența Artificială.

Cu această ocazie, revista noastră atinge două premiere – grupajul pe tema AI este de departe cel mai generos din toate edițiile de până acum, ocupând jumătate din revistă, cu nu mai puțin de 9 texte consistente oferite de contributorii noștri, experți pe domeniile în care activează (din motive de spațiu am renunțat la unul, altfel ar fi fost 10).  Noul număr va fi lansat la evenimentul de sărbătorire a unui an de activitate a unei efervescente comunități tehnologice din Iași – Comunitatea pasionaților de Inteligență Artificială(mulțumim lui  Eugen Bușoiu pentru întregul sprijin). Această premieră, lansarea unei noi ediții PINmagazine.ro la un eveniment major al unei comunități IT, o vom transforma de acum încolo într-o regulă.

Ecosistemul nostru de promovare a intereselor și imaginii comunității regionale de IT&Outsourcing și de sprijinire a fenomenului antreprenorial tehnologic , format din revista PINmagazine.ro, site-ul www.pinmagazine.ro, spatiul de coworking FabLab Iași, harta anuală a spațiilor, birourilor și firmelor de IT din regiune PIN Map, premiile anuale PIN Awards, evenimente și conferințe sub titulatura Dezbaterile PINmagazine– toate acestea mai fac un mic pas în față prin relansarea site-ului www.pinmagazine.ro, ce va deveni un canal media autonom, separat de revistă, cu informații zilnice, și apariția celei de-a doua ediții a PIN Map – și anume PIN Map 2018, cu un set de informații aduse la zi referitoare la office-urile și companiile regionale din IT – un ghid complet pentru investitori.

Revenind la tema acestui număr, Inteligența Artificială, autorii parcurg în detaliu toate elementele definitorii ale subiectului – de la nașterea și apoi cvasiabandonarea tehnologiei, o vreme termenul de Artificial Intelligence devenise rușinos și nimeni nu mai îndrăznea să-l folosească, drept consecință a apărut termenul de „informatică” ,la reinventarea și introducerea acesteia în mai toate domeniile vieții cotidiene. Cât de entuziaști să fim, care sunt amenințările AI, văzute și nevăzute, unde ne poate duce, cât de inteligentă este cu adevărat AI? – în cel mai consistent grupaj tematic oferit până acum de PINmagazine.ro.

De | 2018-07-13T12:11:12+00:00 13 iulie 2018|Categorii: Aparitii print, Numarul 9, Tendințe și analize|0 Comentarii

Lasa un comentariu