Publicația industriei TECH regionale

Bursa Binelui: 27 de donații în medie pe zi și aproape 10.000 de donații în 2020

 

  • Bursa Binelui, prima platformă online de donații fără comision dedicată ONG-urilor din România, a înregistrat, în medie, 27 de tranzacții zilnic, în 2020, cu o medie a sumei donate de 81 lei/zi și 9.898 de donații în total.
  • Pe platforma dezvoltată de BCR în parteneriat cu EuPlătesc.ro, pentru sprijinul ONG-urilor, s-au strâns anul trecut 803.719 lei, cu 20% mai mult decât în 2019

 

București, 14 ianuarie 2021 – Bursa Binelui, prima platformă online de donații fără comision dedicată ONG-urilor din România, dezvoltată de Banca Comercială Română, în parteneriat cu EuPlătesc.ro, a înregistrat donații de 803.710 lei în anul 2020. 
Platforma a înregistrat, în medie, 28 de tranzacții pe zi, cu o medie a sumei donate de 81 lei/zi, iar cel mai activ donator de pe platformă, în 2020, a făcut 29 de donații care au însumat 2900 lei.
Bursa Binelui a continuat să aducă împreună organizațiile care au avut nevoie de sprijin pentru a-și desfășura activitatea și în timpul pandemiei, iar oamenii au răspuns pozitiv și au vrut să investească în faptele bune din comunitatea lor. Fiind prima platformă de acest tip care permite donațiile fără comisioane, atât pentru donator, cât și pentru organizație, Bursa Binelui încurajează astfel donatorii care vor să susțină cu sume mici o cauză (de la minimum 5 lei până la maximum 1.000 de lei). 
 “Bursa Binelui  a continuat să fie și în pandemie un instrument simplu și la îndemâna celor care au vrut să ajute atât proiectele care au sprijinit sistemul de sănătate, dar și toate celelalte care fac o diferență notabilă în viața a sute de mii de oameni. Ne bucurăm că cele 687 de organizații de pe platformă au reușit să strângă 165.000 de euro de la donatori și suntem mândri că reușim să construim împreună comunități mai puternice. Continuăm să susținem platforma și îi încurajăm pe toți să facă fapte bune, să sprijine proiectele de pe platformă și să transforme comunitățile din țara noastră așa cum ne dorim cu toții”, a spus Nicoleta Deliu, Head of Corporate Communication & Community Affairs, Banca Comercială Română.
În acest moment, 687 de organizații au conturi pe bursabinelui.ro și încarcă proiecte pentru care cer sprijinul comunității. În topul celor mai active județe din țară, din perspectiva donațiilor realizate, se numără București, Brăila, Ilfov, Bacău și Neamț, iar proiectele pentru care s-au făcut cele mai multe donații sunt protecția animalelor, pandemia COVID-19, social, educație și mediu.
Topul organizațiilor care au atras cele mai multe donații pe platformă anul trecut cuprinde World Animal Veterinary Emissaries cu 345.437  lei, Asociația Școala mamei Junior cu 139.862 lei, Fundația Bucuria Darului cu 54.733 lei și Hai Să Ajutăm cu 51.836 lei.
Organizațiile neguvernamentale au înscris pe Bursa Binelui proiecte diverse, care abordează o gamă largă de probleme, de la sănătate, protecția mediului, protejarea și susținerea categoriilor sociale defavorizate până la protecția animalelor. 
Totodată, Bursa Binelui contribuie la încurajarea comportamentului filantropic în România, punând la dispoziția publicului larg un instrument accesibil și ușor de folosit – donația prin intermediul cardului bancar.  

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.