Publicația industriei TECH regionale

Cei 50 de copii câștigători ai Concursului național SuperCoders vor urma un curs avansat de programare

Orange România a desemnat cei 50 de câștigători ai Concursului național SuperCoders, ediția 2019. Juriul de specialitate a selectat câştigătorii dintre cele peste 450 de înscrieri primite de la micii programatori, care au creat animații și jocuri, pornind de la o poveste dată.

Copiii cu vârste între 10 și 14 ani care s-au înscris în concurs au dezvoltat animații proprii pe platforma online Scratch, pornind de la un început de poveste, pentru care micii programatori au creat propriul final. În această ediție, povestea a abordat tema mediului înconjurător și responsabilitatea utilizării eficiente a resurselor. Astfel, folosind programarea prin joc, copiii au găsit modalități prin care tehnologia poate salva  resursele naturale ale planetei Pământ.

Primii 50 de finaliști trec la nivelul următor – Academia online SuperCoders, un modul avansat de programare în cadrul căreia copiii vor învăța noțiuni de web development pe parcursul a 10 săptămâni de curs online, alături de trainerii Simplon România. În plus, primii 6 finaliști au câștigat premii distractive: tablete, boxe bluetooth şi brățări Fitbit.

SuperCoders Orange - PIN magazine

La fiecare ediție SuperCoders descoperim noi abilități ale copiilor născuți în această eră digitală și ne bucurăm că astfel o parte din timpul pe care îl petrec în fața ecranului devine productiv și util pentru dezvoltarea lor. Anul acesta le-am propus celor mici o temă foarte actuală: planeta rămâne fără resurse, așa că ei trebuie să se folosească de tehnologie și să găsească o soluție prin care oamenii să folosească mai responsabil resursele rămase. Ne-am bucurat să avem un număr atât de mare de copii care au acceptat provocarea și au căutat soluții pentru un viitor mai bun.”, a declarat Veronica Dogaru, Head of Corporate Communications & CSR, Orange România.

Animațiile înscrise în concursul național de cea mai nouă generație de SuperCoders au fost evaluate de un juriu de specialitate format din: Claudiu Petria (co-fondator Questo), Diana Popp, (co-fondatoare și vicepreședinte al Smart Everything Everywhere SEE), Florin Spătaru (Digital Marketing Manager, Orange România), Roxana Rugină (Fondator & CEO Simplon România), George Trifan (profesor de matematică și informatică la Școala Gimnazială Kids Palace București) și Vlad Andriescu (Redactor-șef, Start-up.ro).

Concursul național SuperCoders este a doua etapă a programului SuperCoders și s-a desfășurat în paralel cu o serie de ateliere de programare vizuală organizate în cadrul primei etape, Caravana SuperCoders. În caravană, peste 1000 de copii au învățat bazele programării în Scratch într-un mod interactiv și distractiv. Atelierele au avut loc în 20 de școli din mediul urban și rural din județele Alba, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Brăila, Iași, Mureș, Sibiu, Suceava și Vrancea.

Programul SuperCoders este dezvoltat din 2014 de Orange România împreună cu Asociația Simplon România, cu scopul de a promova educația digitală și folosirea responsabilă a tehnologiei în rândul tinerei generații. Programul SuperCoders este o inițiativă #PentruMâine și contribuie la angajamentul de responsabilitate socială a Orange România, de a construi împreună un viitor mai bun, cu ajutorul tehnologiei. 

Mai multe detalii despre câștigători și despre programul SuperCoders pe orange.ro.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.