Publicația industriei TECH regionale

Challenge Accepted – o provocare către comunitatea tech

Challenge Accepted – competiție organizată de Școala Informală de IT – se află anul acesta la a patra ediție, sub un nou format. 100+ hackeri, 10+ mentori, 25 de echipe și 48 de ore de codare – așa arată provocarea din acest an, deschisă publicului, sub forma unui Hackathon.
Pornim de la o serie de nevoi reale regăsite în viața de zi cu zi în domeniul medical, în educație și în comunitate. Invităm ONG-uri, instituții, asociații profesionale și nu numai să-și prezinte concret problemele cu care se confruntă astăzi. Probleme pe care, pe parcursul Hackathon-ului, le transformăm în provocări și încercăm să le rezolvăm cu ajutorul tehnologiei.
În prima etapă, participanții au la dispoziție 48 de ore pentru a gândi soluții simple la provocările puse în joc. Într-un singur weekend, ideile de rezolvare a problemelor existente – pe care le întâlnim cu toții – se transformă în prototipuri incipiente. De acolo, cele mai reușite propuneri, au șansa de a trece într-o fază de incubare pentru a duce produsele pe piață.
Echipe multidisciplinare, mentorate de practicieni cu experiență în companii IT internaționale, vor accepta în acest an provocarea. JAVA, Android, iOS, C#, JavaScript, Big Data, Machine Learning, Cloud, IoT sensors (Raspberry Pi, Arduino) sunt doar o parte dintre tehnologiile cu care developerii vor lucra în timpul Hackathon-ului.
Căutăm să găsim acele soluții care vor avea impact pozitiv semnificativ în viețile oamenilor. Iar aceste soluții, de multe ori, sunt mai simple decât par la început. În plus, pe lângă experiența efectivă pe care participanții o vor dobândi prin acest exercițiu, ne dorim să scoatem cât mai multe produse în față. Să le vedem puse în practică – că își îndeplinesc rolul de a rezolva cel puțin o parte dintre provocările cu care ne confruntăm – și noi, dar și cei care activează în comunitatea noastră – în domeniul medical, în educație, și în zona socială.
Pe challenge.scoalainformala.ro sunt deschise call-uri atât pentru ONG-uri (și nu numai), care vor să aducă în competiție nevoile reale pe care le au în acest moment, cât și pentru mentori, și hackeri doritori să dea mai departe din experiența lor în comunitatea în care trăiesc.
Challenge Accepted – Hackathon are loc în 20 – 21 – 22 aprilie, la Cluj Business Center. Evenimentul este susținut și de mentorii și comunitatea de alumni de la Școala Informală de IT.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

George_SmartEU

BCR extinde serviciile pentru antreprenori din George și lansează George SmartEU, o funcționalitate care facilitează accesul la informații despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale

București, 18 aprilie 2024. Banca Comercială Română anunță o nouă extindere a ecosistemului digital George prin lansarea George SmartEU, funcționalitate care facilitează accesul antreprenorilor la informații complete despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale.

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.