Publicația industriei TECH regionale

Concurs de robotică și soluții inovatoare, FIRST LEGO League, sezonul CITY SHAPER. Etapa regională IAȘI

Asociația pentru educație STEM creativă (CRESTEM) în parteneriat cu Facultatea de Automatică și Calculatoare – Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, organizează pe 26 ianuarie 2020, etapa regională a programului educațional de robotică și soluții inovatoare FIRST® LEGO® League Romania. La această etapă vor participa 14 echipe din Bacău, Galați, Iași, Piatra-Neamț, Solca și Tulcea. Patru dintre echipele participante se vor califica la etapa națională organizată la București la jumătatea lunii Martie.

CITY SHAPER, al patrulea sezon al FIRST LEGO League Romania, reunește 78 de echipe (9 – 16 ani, max. 10 membri) din 31 de orașe. Pe parcursul perioadei de pregătire, peste 650 de elevi au încercat să găsească soluții pentru modelarea unui viitor mai bun pentru fiecare, prin reproiectarea orașelor în care trăiam, muncim și ne distrăm! Oare echipele participante au reușit să lucreze împreună și să își folosească imaginația pentru a găsi soluții inovatoare la provocarea sezonului 2019-2020? Haideți să aflăm cum putem construi o lume mai bună, împreună!

FIRST® LEGO® League este un program educațional dedicat copiilor și tinerilor (9 – 16 ani), ce are ca scop introducerea acestora în lumea fascinantă a științei și tehnologiei, prin intermediul unei abordări sportive. FIRST LEGO League are trei componente principale: (I) valorile fundamentale, (II) proba de robotică și (III) proiectul de inovare. Echipele participante trebuie să acorde atenție tuturor celor trei componente pentru a putea fi eligibile pentru premii și invitații la evenimentele internaționale (USA, Grecia sau Brazilia).

VALORILE FUNDAMENTALE ale FIRST

  • Descoperire: Explorăm abilitați și idei noi. 
  • Inovație: Folosim creativitate și perseverență pentru a rezolva probleme. 
  • Impact: Aplicăm ceea ce învățăm pentru a îmbunătăți lumea. 
  • Incluziune: Ne respectăm unii pe alții și ne acceptăm diferențele.
  • Lucru în echipă: Suntem mai puternici când lucrăm împreună. 
  • Distracție: Lucrăm cu bucurie și plăcere!

PROBA DE ROBOTICĂ. Echipele trebuie să proiecteze, să construiască și să programeze un robot autonom folosind LEGO MINDSTORMS pentru a rezolva un set de 14 misiuni în doar 2:30 minute.

PROIECTUL DE INOVARE. Pentru sezonul CITY SHAPER, echipele trebuie să identifice o problemă cu o clădire sau spațiu public din comunitatea locală și să propună o soluție inovatoare.

FIRST LEGO League este un program educațional, dezvoltat de fundația FIRST, cu o tradiție de peste 20 de ani la nivel global. De asemenea, FIRST LEGO League face parte dintr-o familie de programe adaptate pe categorii de vârstă, ce au ca obiectiv atragerea elevilor către STEM, dobândirea de abilități multidisciplinare și ghidarea lor către un domeniu tehnic.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

George_SmartEU

BCR extinde serviciile pentru antreprenori din George și lansează George SmartEU, o funcționalitate care facilitează accesul la informații despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale

București, 18 aprilie 2024. Banca Comercială Română anunță o nouă extindere a ecosistemului digital George prin lansarea George SmartEU, funcționalitate care facilitează accesul antreprenorilor la informații complete despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale.

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.