Publicația industriei TECH regionale

Creierele mai vin și dinspre Vest spre Est

Nouă cursanți olandezi au sosit la Iași, să se pregătească la School of CENTRIC
 
O schimbare majoră
Programele School of Centric vin cu o mare noutate: vor include cursanți internaționali ce vor fi pregătiți la Iași să devină dezvoltatori .NET full-stack, într-un singur an. Atunci când vă gândiți la România, este posibil să nu vă gândiți la companii de dezvoltare software de nivel mondial, testeri și dezvoltatori extrem de talentați sau profesionoști inovatori. O mare parte din știri sunt despre oameni care părăsesc țara pentru Europa de Vest sau alte părți ale lumii.
De aceea, nu este o surpriză că într-un articol recent al reputatului jurnalist Stephen McGrath, el a declarat că România se confruntă în prezent cu un exod al creierelor.
Totuși, lucrurile se întâmplă puțin diferit când vine vorba despre Centric.
Cei mai buni și mai inteligenți?
În general, este logic că atunci când oamenii se gândesc la o pregătire excelentă, se gândesc la anumite țări. Să luăm, de exemplu, lista celor mai inovatoare țări din lume: Elveția, Suedia, Olanda, SUA, Marea Britanie și Danemarca. Lista este similară atunci când te uiți la țările care se află în topul capitalului uman: Finlanda, Norvegia, Elveția, Danemarca și Olanda.
Deci, da, Stephen McGrath are probabil dreptate și există și alte țări care își pun mai bine în valoare oamenii pricepuți și inovativi. Dar asta nu înseamnă că lucrurile nu se pot schimba și nu se schimbă deja.
Viitorul trainingului
Centric a lansat în 2016 programul intern School of Centric, unde experții noștri pregătesc alți colegi (mai noi sau care sunt specializați în alte domenii) pentru unele dintre cele mai căutate și mai noi abilități și discipline tehnice.
În acest an avem ocazia să găzduim un grup de nouă colegi interni din Olanda, de vârste și pregătiri diferite, care au sosit în România pentru a începe o nouă provocare: primii pași spre cariera de dezvoltator .NET. Din octombrie, grupul de cursanți .NET a început cursurile de formare predate de angajații Centric, iar în noiembrie au fost deja integrați în echipele existente pentru astfel încât să poată să pună în practică abilitățile pentru un dezvoltator .NET de succes.

Sunt foarte entuziasmat de stagiu și este o aventură interesantă și frumoasă de a învăța într-o altă țară ca programator începător. Cred că un stagiu în străinătate este „extra” educațional pentru că ai ocazia să construiești cu ușurință noi rutine; poți să te concentrezi cu adevărat 100% asupra materialelor de studiu și a lucrărilor.

Meinris van den Bos, intern din Olanda

Suntem foarte mândri că avem posibilitatea să împărtășim cu colegii cursanți olandezi tot ceea ce colegii noștri, Centric România, Iași și România, în general, au de oferit.
După un an, când stagiul lor se va termina, sperăm că vom fi învățat multe unii de la ceilalți, după ce colegii olandezi vor avea deja un început bun în cariera lor IT.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.

Orange - PIN magazine

Orange România, partener strategic pentru cele mai importante competiții naționale de securitate cibernetică

Orange România este primul operator local de telecomunicații care s-a implicat în dezvoltarea, organizarea și susținerea celor mai importante competiții naționale de securitate cibernetică. Cu scopul de a contribui la formarea viitorilor specialiști în securitate cibernetică, domeniu cu un deficit de peste 347.000 de angajați la nivel european în 2023, Orange este partener strategic pentru: Campionatul Național de Securitate Cibernetică (RoCSC), UNbreakable România, DefCamp și prima ediție a Olimpiadei Naționale de Securitate Cibernetică (OSC).