Publicația industriei TECH regionale

Dezbaterea Smart City 2018-2020, Iași, 23 martie

Dezbaterea Smart City 2018-2020 promoveaza start-up-urile care satisfac nevoile dezvoltarii oraselor inteligente.
Companiile la inceput de drum care au dezvoltat produse si servicii pentru imbunatatirea vietii urbane sunt asteptate pe 23 martie la Iasi, la Dezbaterea Smart City 2018-2020. Aici va fi locul unde isi vor putea prezenta solutiile in fata administratiei locale, companiilor de tehnologie si investitorilor.
Prezentarile Start-up-urilor vor avea loc in cadrul Panelului Start-Up Demo Night dedicat solutiilor de tehnologie digitala folositoare administrarii oraselor si cetatenilor lor. Unul dintre Partenerii evenimentului este compania Orange, care va prezenta un program de accelerare de 1 an – Orange Fab, conceput pentru a sustine antreprenorii in dezvoltarea de produse inovatoare si distribuirea acestora pe plan local si international.
Unul dintre obiectivele propuse pentru aceasta sesiune este si descoperire de startup-uri din Romania cu produse mature care ajuta la imbunatatirea stilului de viata si sa stabileasca trenduri. Startup-urile pot primi din partea companiei Orange acces la tehnologii si API-uri pentru dezvoltarea produsului, suport pentru testarea lui intr-un mediu real si acces la reteaua de distributie Orange pentru cresterea afacerii. Procesul de selectie si etapa de accelerare vor fi realizate in parteneriat cu How to Web, o echipa cu experienta in ecosistemul startup-urilor.
Dezbaterea Smart City 2018-2020 se va desfasura in Sala Rossini, Congress Hall, din incinta Complexului Palas Iasi si se va bucura de prezenta reprezentantilor administratiilor locale, companiilor de tehnologie si comunicatii, mediul academic, studenti, experti IT&C, personalitati si invitati speciali. Speakerii evenimentului vor oferi invitatilor noi perspective asupra conceptului de oras inteligent si secretele adaptarii la o gandire inovativa in care arhitectii proiecteaza viitorul in conditiile actuale de rapida si continua dezvoltare.
La aceasta Dezbatere sunt invitati reprezentanti din partea tuturor oraselor din zona Moldovei si nu numai, ocazie cu care vor avea oportunitatea de a descoperi solutii si a intari legatura cu furnizorii de tehnologie si comunicatii pentru smart city. Accelerarea activitatii de digitalizare a asezarilor urbane, constituie o necesitate si o prioritate pentru toti edilii si aduce o influenta benefica pentru dezvoltarea integrata.
Marius Bostan, coordonatorul dezbaterii si initiatorul proiectului Smart City Alba Iulia, fost Ministru al Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala a declarat:
”Interactiunea dintre reprezentantii oraselor si tehnologia avansata poate determina aparitia de noi idei de proiecte personalizate, dar in acelasi timp scalabile, care adoptate vor conduce la bunastarea cetatenilor si dezvoltarea mediului de afaceri din fiecare localitate. Curiozitatea, inventivitatea si curajul antreprenorilor, alaturi de produsele avansate si structurile companiilor mari pot fi puse in valoare de administratorii inteligenti care vad nevoile din orasele lor si simt pulsul comunitatilor.”
In cadrul evenimentului se vor construi dezbateri pentru patru mari directii de dezvoltare a unei localitati: mobilitate urbana inteligenta utilizand inovatia si excelenta, utilitati inteligente (conectivitate, iluminat inteligent-eficientizarea consumului, smart metering, managementul deseurilor, siguranta), tehnologii inteligente in educatie si buna administrare, strategie pentru smart city si surse de finantare (parteneriate, imprumuturi bancare, obligatiuni, fonduri nerambursabile) pentru achizitiile publice, dar si care sunt costurile de implementare.
Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Iași, de către Fundația Națională a Tinerilor Manageri împreună cu agenția de PR – Concord Communication.
Detalii despre evenimentul de la Iasi, dar si in ce alte orase va mai ajunge anul acesta Dezbaterea Smart City 2018-2020 puteti gasi accesand: smartcity.concordcom.ro
Partenerii tehnologici anuntati pana acum sunt: Avisso, Orange Romania, Telekom Romania, Flash Lighting Services, Arctos Innovation, Urban Scope, VMB Partners, Digitax, Pro Recycling & Consulting, Ramboll, Tuca Zbarcea si Asociatii, Clico Romania, Atelierele Pegas.
 

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

George_SmartEU

BCR extinde serviciile pentru antreprenori din George și lansează George SmartEU, o funcționalitate care facilitează accesul la informații despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale

București, 18 aprilie 2024. Banca Comercială Română anunță o nouă extindere a ecosistemului digital George prin lansarea George SmartEU, funcționalitate care facilitează accesul antreprenorilor la informații complete despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale.

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.