Încarc Evenimente
Acest eveniment a trecut.

Spherik Accelerator lansează primul program de accelerare european alături de parteneri din Germania, Portugalia, Olanda, Spania, Marea Britanie, Danemarca și Franța, dedicat  startup-urilor active în piața de date

150 de startup-uri europene vor fi accelerate în 3 cohorte în perioada 2019 – 2021

Spherik Accelerator, alături de Bright Pixel (Portugalia), Spinlab (Germania), The Next Web (Olanda), Southampton Data Science Academy (Marea Britanie), IPTECTOR (Danemarca), W3C (Franța), Ogilvy (Spania) și ZABALA Innovation Consulting (Spania) lansează un program de accelerare european dedicat startup-urilor care operează în piața de date.

Programul se derulează sub egida proiectului Data Market Services prin care se oferă acces gratuit celor 150 de startup-uri admise în program, la servicii și workshop-uri legate de finanțare, business development și management de produs, expertiză în legislația aferentă proceselor de colectare și operare cu date, promovare internaționala și dezvoltarea unor abilități specifice de Data Science.  

Proiectul se derulează pe parcursul a  3 ani, între ianuarie 2019 și decembrie 2021 și este coordonat de ZABALA Innovation Consulting (Spania). Scopul proiectului este de a transforma ecosistemul european de startup-uri și de a oferi sprijin startup-urilor pentru a depăși barierele de acces și scalare într-o piață în continuă expansiune. În fiecare an va fi deschis un call pentru startup-uri, în urma căruia vor fi selectate câte 50 de startup-uri, însumând un total de 150 de companii, pe durata derulării programului.  

Mai multe informații despre proiect:

Manager de proiect:

Cristina Juc (cristina@spherikaccelerator.com)

Twitter: @datamarketsvc

Website: www.datamarketservices.eu

___

Spherik este un ONG fondat în 2013, cu misiunea de a dezvolta un ecosistem antreprenorial care încurajează diversitatea culturală, profesională și de viziuni, pentru a genera parteneriate strategice de lungă durată. În cadrul ultimelor 2 ediții ale Central European Startup Awards, Spherik Accelerator a primit premiul pentru „Cel mai bun program de accelerare” din România, iar din ianuarie 2018, este ambasador al Startup Europe în România.

Aflat la intersecția dintre Tehnologie, Educație și Investiții, Spherik a pionierat dezvoltarea pieței de inovare prin susținerea startup-urilor, facilitarea parteneriatelor strategice între companii și corporații / fonduri de investiții, dezvoltarea de parteneriate strategice cu parteneri europeni și americani, precum și cu diaspora românească activă în domeniile afacerilor și ICT.

Mai multe detalii despre Acceleratorul Spherik: www.spherikaccelerator.com.