Publicația industriei TECH regionale

Facem față crizei după modelul german: luptați să vă păstrați angajații!

Criza provocată de coronavirus a evoluat rapid și tinde să ne controleze viețile: în plan personal, în afaceri, dar și în plan social și politic. Cu toții suntem cuprinși de valul crizei, pentru că cei dragi pot fi în pericol, afacerile sunt afectate, viața noastră așa cum o știm e bulversată. 

Comunitatea germană de business din România, cel mai important partener economic al României, care a creat peste 270.000 de locuri de muncă în țara noastră, propune o soluție care în Germania a dat roade și în trecut, fiind un factor important în depășirea crizei: protejați-vă forța de muncă ce cu greu a fost pregătită și susțineți unitatea în acțiune între mediul de afaceri și autorități!

Reprezentanții economiei germane consideră că este necesară adoptarea urgentă a unor măsuri guvernamentale fiscale și economice pentru companiile din România. O soluție de depășire a actualei crize poate fi considerat modelul pe care îl aplică și economia Germaniei: „Kurzarbeit”, adică „munca redusă”, pentru a evita concedierile. Angajații lucrează pe o anumită perioadă de timp mai puțin sau chiar deloc. Angajatorul, împreună cu angajatul, decide procentul cu care scade timpul de lucru,  iar angajatul primește proporțional salariul care ar trebui scutit de taxe și statul preia parțial diferența până la salariul întreg. Este vorba de un parteneriat între angajat, angajator și stat. 

„Suntem în criză, dar aceasta va trece și cel mai important lucru este ca acum să ne gândim la ce va urma. Angajații sunt cel mai important atu al economiei românești și ei trebuie să rămână motivați și susținuți de angajatori și Guvern”, a declarat Sebastian Metz, director general AHK Romania. 

Companiile germane prezente în România și Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană doresc să fie parteneri ai companiilor românești și ai Guvernului României pentru ca împreună să găsească cele mai bune soluții de a traversa cu bine această perioadă sensibilă, pentru a se putea bucura apoi din nou de succes”, a declarat Dragos Anastasiu, Președintele AHK.

In acest sens , AHK a lansat o platformă de comunicare, NewsRoom Covid-19, https://www.ahkrumaenien.ro/ro/translate-to-romana-newsroom-covid-19, unde va încărca știri, informații din surse oficiale, dar și modele de bune practici oferite de antreprenori, pentru a veni în sprijinul mediului de afaceri.

Despre AHK România

AHK România (Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană) este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România. AHK România aparține, alături de Camerele de comerț și industrie germane (IHK), rețelei globale a Camerelor de comerț germane bilaterale, reunite sub umbrela Uniunii Camerelor de Comerț și Industrie din Germania (DIHK). Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, înființată în 2002, numără peste 600 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană. În România AHK se implică activ în implementarea sistemului dual de învățământ după model german și a înființat platforma GreenTech econet romania, cât și o Curte Permanentă de Arbitraj. 

Mai multe informații găsiți în pagina de internet: www.ahkrumaenien.ro.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.