Publicația industriei TECH regionale

Fortech depășește pragul de 700 de angajați

Cluj-Napoca, 30 iulie 2018 – În luna iulie 2018, Fortech a depășit numărul de 700 de angajați, distribuiți în trei centre operaționale în Cluj-Napoca, Iași, Oradea și vizează extinderea operațiunilor în Brașov, unde a format deja o echipă de bază.

Fortech și-a extins activitatea și a depășit în luna iulie pragul de 700 de specialiști în domeniul IT și business manageri. Creșterea companiei se reflectă în cele peste 270 de proiecte implementate în ultimii ani pentru mai mult de 165 de clienți, care au apreciat expertiza tehnică și maturitatea companiei în înțelegerea și adaptarea la nevoile tot mai complexe generate de tehnologie.
În 2017, 9 din 10 clienți au spus că ar recomanda Fortech pentru că au găsit în organizație un partener de încredere, orientat spre nevoile lor și pregătit să răspundă unor cerințe tot mai sofisticate. Adaptarea la un mediu flexibil și în continuă schimbare, fară a afecta calitatea software-ului, a fost una dintre preocupările Fortech din ultimii ani. Astfel, compania și-a concentrat eforturile pentru a investi în 3 mari direcții: îmbunătățirea competențelor tehnice ale echipei, dezvoltarea echipei de leadership și de management și optimizarea procesului de dezvoltare și de livrare de software.
Preocuparea constantă pentru furnizarea de servicii de calitate și crearea unui mediu de lucru performant se reflectă în rezultatele obținute până acum, compania intrând de patru ori în clasamentul Deloitte Technology Fast 500 EMEA și Deloitte Technology Fast 50 CEE.
De asemenea, la finele anului 2017, Fortech a înregistrat o cifră de afaceri de 23 de milioane de  euro, în creștere cu 15% față de anul financiar precedent. Aceasta se datorează în principal profesioniștilor care își desfășoară activitatea în birourile Fortech din Cluj, Iași, Oradea și în locația remote Brașov, dar și prin consolidarea relației cu clienții existenți și dezvoltarea de noi colaborări cu parteneri din Europa de Vest și Statele Unite.

Investiții în dezvoltarea competențelor

Tehnologia și mediul de business IT evoluează într-un ritm accelerat, iar pentru a ține pasul cu exigențele pieței, Fortech investește în mod continuu în dezvoltarea competențelor echipei. La ora actuală, 85% dintre angajații Fortech lucrează într-o metodologie de tip Agile.
În 2017, echipa Fortech a fost expusă la peste 10,000 de ore de training și a luat parte la experiențe de învățare din pozițiile de trainer, mentor sau speaker la conferințe naționale și internaționale cu profil tehnic. Una dintre inițiativele interne de învățare de anul trecut s-a concretizat într-o competiție de dezvoltare de prototipuri. Echipele Fortech, înscrise în concurs, au avut ocazia să-și contureze propriile idei și să-și dedice o parte din timpul de lucru pentru a demara proiecte inovatoare, menite să îmbunătățeasă procesele interne sau să aducă o contribuție pozitivă într-un proiect pentru comunitate.
Pe lângă dezvoltarea competențelor tehnice, compania investește într-un program intern prin care echipa de specialiști în IT participă la traininguri care îi ajută să-și dezvolte abilități de comunicare, lucrul în echipă sau gestionarea conflictelor.
Fortech continuă, an de an, să investească în programe de pre-employment, să mențină relații de colaborare cu facultățile de profil din Cluj-Napoca, Iași și Oradea, dar și cu organizațiile non-profit care dezvoltă proiecte educaționale pentru liceeni.
Anul trecut, activitatea centrelor regionale din Iași și Oradea s-a intensificat, ajungând la un număr de peste 60 de angajați în fiecare locație. În viitorul apropiat, Fortech își dorește deschiderea unui birou la Brașov, unde momentan colaborează cu specialiști în IT în regim remote.

Implicarea în comunitate

Strategia de responsabilitate socială a companiei se concentrează în jurul a patru piloni: educație, sport & sănătate, industrii creative și cauze sociale.
Printre proiectele în care compania a investit în trecutul apropiat se numără:
 Programul educațional dedicat liceenilor, Descoperă-ți pasiunea în IT (DPIT). DPIT este un program de referință pentru Fortech inițiat de companie în 2014 și dezvoltat ulterior de o organizație non-profit. În cadrul acestuia, tinerii, sub îndrumarea unui mentor, învață să dezvolte o aplicație de la zero și experimentează ce înseamnă să lucrezi într-o firmă de IT.
 Susținerea Taberei de Vară de Medicină de Urgență, organizată de SMURD Cluj, parteneriat care în 2018 a continuat și cu o serie de cursuri de prim ajutor interne livrate de paramedicii SMURD pentru angajații Fortech.
 Susținerea festivalului Electric Castle în 2017 și 2018 prin dezvoltarea aplicației mobile, care a îmbunățățit experiența a sute de mii de festivalieri din țară și din străinătate.
 Recent Fortech s-a alăturat cauzei organizației Beard Brothers Cluj de a cumpăra o ambulanță pentru SMURD Cluj.
Pentru o imagine completă asupra activității Fortech, puteți consulta raportul anual din 2017 , publicat pe site-ul companiei, respectiv infograficul cu date statistice, care sumarizează experiența Fortech din ultimul an.

Despre Fortech

Fortech este o companie românească de servicii software, cu sediul în Cluj-Napoca. Cu un număr de peste 700 de angajați și colaboratori, Fortech este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii software din regiune, recunoscută în mod repetat în topul Deloitte ce clasează companiile cu cea mai rapidă creștere din Europa Centrală și de Est.
Fortech oferă o gamă completă de servicii software la comandă, acoperind întregul ciclu de viață al aplicațiilor software. Modelul de afaceri al companiei este de a dezvolta parteneriate nearshore dedicate, construind echipe pentru nevoile pe termen lung ale clienților. Peste 165 de clienți au ales Fortech ca partenerul lor de dezvoltare software, printre care T-Systems, Swisscom, Symantec, Pfizer si Renault.
 

Dacă ești tentat să aflii mai multe despre ce se întâmplă în industria IT-ului românesc, accesează ramura Oameni & Tehnologii.

 

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.

Orange - PIN magazine

Orange România, partener strategic pentru cele mai importante competiții naționale de securitate cibernetică

Orange România este primul operator local de telecomunicații care s-a implicat în dezvoltarea, organizarea și susținerea celor mai importante competiții naționale de securitate cibernetică. Cu scopul de a contribui la formarea viitorilor specialiști în securitate cibernetică, domeniu cu un deficit de peste 347.000 de angajați la nivel european în 2023, Orange este partener strategic pentru: Campionatul Național de Securitate Cibernetică (RoCSC), UNbreakable România, DefCamp și prima ediție a Olimpiadei Naționale de Securitate Cibernetică (OSC).