Publicația industriei TECH regionale

In-house sau Outsourcing?

Câteva elemente care te ajută să alegi mai bine
Există momente și momente în viața unui IT-ist. Unul dintre acestea este atunci când el/ea își pune întrebarea: să lucrez într-o companie in-house sau de outsourcing?
Desigur, nu e neapărat cazul că trebuie să alegem una sau cealaltă, poate orice altă variantă, însă în continuare sunt unele dintre lucrurile pe care le-am descoperit.
Având la bază ultimii mei 15 ani de experiență, am identi cat câteva caracteristici care să te ghideze spre alegerea variantei care ți se potrivește mai bine.
În primul rând, doresc să mă asigur că înțelegem același lucru prin in-house și companie de outsourcing, deși linia de demarcație nu e foarte strictă.
Companiile in-house au ca focus principal produsul/produsele, care sunt construite intern, folosind de cele mai multe ori propriile resurse, de la tehnologii până la angajați. Nu înseamnă că nu pot externaliza unele părți ale afacerii, dar „esența” rămâne în interiorul companiei.
Companiile de outsourcing sunt furnizori, la fel ca orice alți furnizori, se adaptează la cererile pieței și caută să crească cererea de servicii de IT.
Din perspectiva unui cunoscător, aleg cultura ca diferența principală dintre companiile in-house și de outsourcing. Da, cultura!
Toate companiile au definită o formă de cultură, unele o promovează, unele o redefinesc continuu și există și unele care nu sunt sigure că au acest lucru.
Există un model care definește cultura în companiile de software curente? O companie IT ar trebui să respire prin cultura ei și să o îmbunătățească încontinuu, pentru beneficiul tuturor. Orice perturbare la nivel de cultură este greu de prevăzut și creează noi modificări ale identității, uneori nedorite.
Ca parte a acestei mici analize, am ales câteva caracteristici ale culturii care pot identificate în companiile de IT și am bifat cele care sunt des întâlnite e în companiile in-house, e în cele de outsourcing. Unele caracteristici pot găsite în ambele categorii, fiind greu de diferențiat.
Elementele bifate în tabelul de mai jos sunt cele despre care consider că se întâmplă momentan pe piața locală, unde numărul de companii de IT este în continuă creștere, dar există desigur loc de interpretare.
Întorcându-ne la întrebarea inițială: ce tip de companie ar trebui să aleg ca programator sau consultant IT?
O să las aici această întrebare deschisă, însă perspectiva mea este: lucrează pentru cine vrei să lucrezi.

Caracteristică  In-house  Outsourcing
Angajamentul angajaților
Autonomia angajaților
Integritatea locului de munca
Orientarea spre client
Învățarea continuă
Relațiile de încredere
Nivelul crescut de adaptabilitatea
Focusul pe recrutare
Focusul pe menținerea angajaților remarcabili
Sistemele și procesele eficiente
Compensația pe bază de performanță
Programele de recompensă
Dezvoltarea de abilități
Susținerea inovației

 

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

George_SmartEU

BCR extinde serviciile pentru antreprenori din George și lansează George SmartEU, o funcționalitate care facilitează accesul la informații despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale

București, 18 aprilie 2024. Banca Comercială Română anunță o nouă extindere a ecosistemului digital George prin lansarea George SmartEU, funcționalitate care facilitează accesul antreprenorilor la informații complete despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale.

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.