Publicația industriei TECH regionale

MSing with Trauma: o aplicație ce-ți transformă creierul în muzică

Aplicația targhetează persoanele bolnave de scleroză în plăci (o boală degenerativă a creierului ce duce la incapacitatea în timp a bolnavului de a se mișca). A fost dezvoltată de Ioana Gabriela Dobroiu, CEO al MSing with Trauma, începând cu patru ani în urmă, ea însăși fiind în această grupă medicală.
Algoritmul compune pe baza imaginilor RMN ale bolii.
„Cei care au scleroză în plăci au o suferință ascunsă, pentru că în general nu sunt crezuți de ceilalți. Nu ai nimic, nu se vede nimic, li se spune. Dar durerea? Dar leziunile? Cel afectat găsește totuși o modalitate să meargă înainte“, ne spune Ioana.
Lucrează la această aplicație de patru ani. A inventat algoritmul cu mult timp înainte, pe o cu totul altă idee – pentru că dorea să audă clădirile cântând, fiind și compozitoare de muzică de film și având și interese și abilități tehnice. „Mai apoi am considerat ideea cu clădirile ca fiind prea superficială și am dezvoltat MSing with Trauma, un proiect cu valențe terapeutice, ce își dorește să ajute bolnavi de scleroză în plăci”.
Aplicația convertește imaginile RMN, unde se văd leziunile, transformând valorile structurale și coloristice în Aplicația convertește imaginile RMN, unde se văd leziunile, transformând va lorile structurale și coloristice în compoziții unice muzicale. Practic, algoritmul compune pe baza imaginilor RMN ale bolii, dând o altă dimensiune bolii. „Avem prototip funcțional, versiunea Alpha. Introduci imaginile în aplicație, o citește, scoate piesa, versiunea mobilă are și opțiunea de a o salva”.
Aplicația e brevetată, pe moment, la nivel european, Ioana făcând anul acesta demersuri pentru brevetarea mondială. Proiectul a demarat și fără finanțare, membrii echipei lucrând în mare parte în regim de voluntariat. „Este un proiect de art therapy și music therapy, în dorința de a antrena ticuri pozitive cerebrale. În versiuni avansate ale aplicației, în Beta, dorim să implicăm frecvențe pe stiluri muzicale, astfel încât utilizatorul să preselecteze un stil muzical, acesta se va filtra prin RMN și va avea un rezultat la final, să vedem cum se va simți ulterior”.
 
Efectele neurologice vor fi cuprinse într-un studiu științific, a cărei structură Ioana Dobroiu a gândit-o deja, după o îndelungată documentare, cu ajutorul a doi medici specializați.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

George_SmartEU

BCR extinde serviciile pentru antreprenori din George și lansează George SmartEU, o funcționalitate care facilitează accesul la informații despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale

București, 18 aprilie 2024. Banca Comercială Română anunță o nouă extindere a ecosistemului digital George prin lansarea George SmartEU, funcționalitate care facilitează accesul antreprenorilor la informații complete despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale.

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.