Publicația industriei TECH regionale

Orange deschide înscrierile pentru 5G Online Challenge – concurs de proiecte dedicat antreprenorilor și dezvoltatorilor de produse inovatoare

București, 27 august 2020 – Orange România deschide înscrierile pentru 5G Online Challenge, un concurs destinat antreprenorilor și dezvoltatorilor de produse care desfășoară proiecte bazate pe tehnologiile 5G și IoT. Finaliștii concursului vor intra în programul de accelerare Orange Fab, unde vor primi acces la echipamente, platforme și infrastructuri de comunicații dedicate, precum și în laboratoarele 5G Orange din București, pentru teste extinse.

5G Online Challenge se desfășoară în perioada 27 august – 24 noiembrie, pe orangefab.ro/5G-challenge, în 3 etape (preselecție, selecție și finală), iar în concurs se pot înscrie startup-urile, spin-off-urile, studenții din universitățile tehnice ori dezvoltatorii care au un produs sau un concept de produs bazat pe tehnologiile 5G și IoT. Pentru a intra în etapa de selecție, participanții vor completa, până pe 1 noiembrie, formularul de aplicare de pe orangefab.ro/5G-challenge.

“Încurajăm dezvoltarea de produse în domenii precum securitate cibernetică, mobilitate, retail, smart city, media, entertainment, sănătate sau educație digitală. Prin 5G Online Challenge venim în întâmpinarea inovatorilor în tehnologiile 5G și IoT, alături de care vrem să construim o colaborare pe termen lung, inclusiv prin participarea alături de Orange România în proiectele de cercetare Horizon 2020 și Horizon Europe.” a declarat Cristian Paţachia, Development & Innovation Manager Orange România.

De-a lungul etapei de selecție 5G Online Challenge, începând cu 2 noiembrie, participanții vor intra în contact cu mentorii concursului, profesioniști din echipele tehnice și de inovație Orange România: Marius Iordache – 5G Technical Manager, Cristian Pațachia – Development & Innovation Manager și Monica Obogeanu – Startups Program Manager.

5G Online Challenge se va încheia cu o sesiune de pitching, pe 24 noiembrie, în care finaliștii vor prezenta soluțiile propuse în fața juriului din top managementul Orange România. Cele mai bune echipe vor merge mai departe în Orange Fab, un program de accelerare desfășurat pe o perioadă de un an, conceput pentru a susține antreprenorii în dezvoltarea de produse inovatoare și distribuirea acestora pe plan local și internațional.

Ca parte din Orange Fab, dincolo de susținere pentru rafinarea produselor și aducerea acestora către clienți, finaliștii 5G Online Challenge vor primi acces în Hub Pass, în laboratoarele 5G Orange și la o suită de echipamente, platforme, API-uri și opțiuni de conectivitate ce contribuie la formarea ecosistemului 5G și IoT Orange România:

  • Echipamente și conectivitate în rețeaua Orange 5G
  • Acces la resurse 5G și platforme dezvoltate în proiectele de cercetare Horizon 2020SliceNetMATILDA5G EVE și 5G VICTORI
  • Conectivitate prin rețelele de comunicații dedicate IoT (LoRaWAN sau LTE-M) și acces la Live Objects, platforma dezvoltată de Orange Business Services pentru gestionarea obiectelor inteligente
  • Acces la API-uri Orange precum Wi-Fi Smart City Data Feed sau Anonymized BIS Cyber Security Events

Rețeaua mobilă Orange 5G este disponibilă în București, unde există acoperire 100%, dar și în Otopeni, Voluntari, Cluj-Napoca, Iași, Timişoara, Brașov, Constanţa şi Mamaia, iar utilizatorii pot atinge viteze maxime de download de până la 1.2Gbps.

Mai multe detalii de despre 5G Online Challenge, informații despre etapele concursului și despre evenimentele care însoțesc concursul, pe orangefab.ro/5G-challenge.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

George_SmartEU

BCR extinde serviciile pentru antreprenori din George și lansează George SmartEU, o funcționalitate care facilitează accesul la informații despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale

București, 18 aprilie 2024. Banca Comercială Română anunță o nouă extindere a ecosistemului digital George prin lansarea George SmartEU, funcționalitate care facilitează accesul antreprenorilor la informații complete despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale.

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.