Publicația industriei TECH regionale

Școala informală de IT se extinde în Republica Moldova

Școala informală de IT, cea mai ambițioasă platformă de educație non-formală și reconversie profesională din România, lider în domeniul educației alternative, se extinde începând din 1 noiembrie în Republica Moldova, oferind șanse reale pentru un nou început celor care doresc să se reinventeze profesional, să evolueze personal sau să avanseze ierarhic, pentru a ajunge la un nou nivel în cariera IT.
Cu peste 5000 de absolvenți în cei 7 ani de la lansare, si un grad de angajabilitate la nivel național de 80%, oferta educațională a Școlii informale de IT cuprinde peste 20 de cursuri organizate în mediul virtual, actualizate constant după realitățile din piața muncii. Structurate pe 3 niveluri (inițiere/ pregătire/ specializare în IT), durata cursurilor variază de la o săptămână până la 5 luni. 
Mihai Talpoș, co-fondator Școala informală de IT: “Ne dorim să susținem eforturile de dezvoltare ale industriei IT din Republica Moldova, generând forță de muncă foarte bine pregătită. Ne-am propus să oferim oamenilor acces la o industrie puternică, globalizată, la locuri de muncă bine plătite, precum și oportunitatea de a accesa un sistem de educație alternativ, lipsit de formalități inutile, ce are ca scop educația continuă a adulților. Vom porni cu 3 tipuri de cursuri din categoriile inițiere și pregătire, urmând să dezvoltăm noi direcții pe măsura cererii pieței.”
Dumitru Alexeev, site managerul Școlii informale de IT în Chișinău: “Mai mult decât simple cursuri, Școala informală de IT oferă programe de training, mentorat și coaching în carieră. Atât începătorii, care vor să învețe totul de la zero, cât și persoanele cu o direcție clară de carieră, au șansa de a învăța cele mai căutate și moderne tehnologii. Aducem împreună profesioniști din IT cu experiență în plan internațional & național, creând o comunitate de mentori, care transmit know-how-ul lor, prin metode inovative de predare.”
Cei interesați pot afla mai multe despre oferta de cursuri a Școlii informale de IT de pe website-ul www.scoalainformala.ro, dar și în cadrul evenimentului de lansare transmis live azi, 29 octombrie, de la ora 18.00, pe pagina de Facebook a Școlii informale de IT  (www.facebook.com/scoalainformala/
Pe fondul situației curente de la nivel global, sesiunile de curs de la Școala informală de IT se desfășoară exclusiv în spațiul virtual, dar își păstrează gradul ridicat de interactivitate. Înscrierile la Școala informală de IT se fac exclusiv online.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

George_SmartEU

BCR extinde serviciile pentru antreprenori din George și lansează George SmartEU, o funcționalitate care facilitează accesul la informații despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale

București, 18 aprilie 2024. Banca Comercială Română anunță o nouă extindere a ecosistemului digital George prin lansarea George SmartEU, funcționalitate care facilitează accesul antreprenorilor la informații complete despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale.

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.