Publicația industriei TECH regionale

Sprijin pentru afacerile la început de drum: ieșenii află despre antreprenoriat de la un specialist în business

  • Trainerul de business Dan Berteanu va susține un workshop dedicat antreprenorilor din Moldova în 12 februarie 2020;
  • Participanții vor învăța să pregătească un plan de afaceri si cum pot obține finanțare până la 50.000 de euro în condiții avantajoase, pentru ideea lor;

Sprijin pentru afacerile la început de drum: ieșenii află despre antreprenoriat de la un specialist în business Trainerul de business Dan Berteanu va susține un workshop dedicat antreprenorilor din Moldova în 12 februarie 2020;Participanții vor învăța să pregătească un plan de afaceri si cum pot obține finanțare până la 50.000 de euro în condiții avantajoase, pentru ideea lor; 

Raiffeisen Bank invită comunitatea oamenilor cu idei de afaceri îndrăznețe din Iasi la un eveniment interactiv, la Congress Hall, Complex Palas, pe 12 februarie, între orele  10:00 și 13:00.

Derulat sub umbrela programului “factory by RAIFFEISEN BANK”, workshop-ul își propune să familiarizeze participanții cu etapele necesare dezvoltării unei afaceri sustenabile, le da ocazia să interacționeze cu experți și să își valideze propriile idei. Participarea la workshop este gratuită, iar înscrierea se face online, prin trimiterea unui e-mail la adresa [email protected].  
 
Întâlnirea cu Dan Berteanu, antreprenor cu experiență și membru al Romanian Business Leaders, dar și cu specialiști din domeniul bancar, transformă acest eveniment într-unul de mentorat pentru antreprenorii din Iași. În plus, cei înscriși la workshop vor putea afla mai multe despre comunitatea antreprenorilor creativi, construită în jurul programului derulat de Raiffeisen Bank, prin care peste 100 de startup-uri au primit, deja, sprijin financiar în valoare totală de 4 milioane de euro.
 
„Ne dorim să contribuim la dezvoltarea startup-urilor din România, iar prin acest lucru înțelegem mai mult decât a le oferi doar sprijin financiar. Pentru a crește o afacere de succes sunt necesare foarte multe cunoștințe, din domenii diverse. Astfel, am ales să organizăm workshop-uri în cadrul cărora profesioniști din industrii precum comunicare, HR, juridic sau financiar le vor împărtăși antreprenorilor aflați la început de drum din cunoștințele acumulate în ani de experiență”, a declarat Raluca Nicolescu, director executiv IMM la Raiffeisen Bank.
 
„Este bineștiut că românii au un spirit antreprenorial deosebit. Tocmai de aceea m-am alăturat inițiativei Raiffeisen Bank, pentru că vreau să mă număr printre aceia care vor descoperi afaceri noi, inovatoare și, bineînțeles, oamenii din spatele lor. Suntem pregătiți, așadar, să șlefuim idei și să scoatem la iveală cele mai interesante business-uri”, a adăugat Dan Berteanu.
 
Anul acesta, Raiffeisen Bank oferă, în cadrul programului “factory by RAIFFEISEN BANK”, credite în valoare totală de 5 milioane de euro pentru aproximativ 100 de antreprenori care vor convinge juriul că ideile lor merită susținute. De la lansarea sa în 2018, fabrica de idei Raiffeisen Bank a adunat peste 2500 de antreprenori, 400 de idei de business și a finantat peste 100 de proiecte prin credite oferite startup-urilor.
Mai multe detalii despre proiect puteți găsi pe site: www.raiffeisenfactory.ro.



Despre Raiffeisen Bank  
În ultimii ani, Raiffeisen Bank a intensificat procesul de simplificare și transformare digitală, dezvoltând o serie de soluții de creditare și plăți online, cu acces la servicii bancare oriunde, oricând, de pe dispozitive mobile.
Raiffeisen Bank oferă servicii universale de banking pentru 2 milioane de clienți persoane fizice, 92.000 de IMM-uri și 5.700 de companii mari și medii. Peste 650.000 clienți digitali folosesc aplicațiile Raiffeisen Smart Mobile și Raiffeisen Online. Banca are 4.800 de angajați și o rețea de peste 350 de agenții în toată țara, aproximativ 800 de ATM-uri, 300 de mașini multifuncționale (MFM-uri) și 20.000 de POS-uri.

Despre COSME
COSME este programul UE pentru competitivitatea IMM-urilor care se derulează în perioada 2014-2020, cu un buget total de 2,3 miliarde de euro. Cel putin 60% din program va fi dedicat facilitării accesului la finanțare pentru IMM-urile din Europa, prin două instrumente financiare. Prin intermediul mecanismului de garantare a împrumuturilor, programul va oferi garanții și contragaranții instituțiilor financiare, astfel încât acestea să poată pune la dispoziția IMM-urilor mai multe împrumuturi și servicii de leasing financiar. Folosind mecanismul de capitaluri proprii pentru crestere, programul va furniza capital de risc fondurilor de investitii care investesc în IMM-uri, în principal în faza de extindere și de creștere.
Programul COSME se bazează pe succesul Programului-cadru pentru competitivitate și inovare (CIP), care, în perioada 2007 – 2013, a contribuit la mobilizarea unor împrumuturi în valoare de peste 21 miliarde EUR și a unor capitaluri de risc în valoare de 2,8 miliarde EUR pentru mai mult de 400 000 de IMM-uri din Europa.
Companiile pot contacta diferitele instituții financiare existente din țările lor pentru a accesa fondurile europene la http://www.access2finance.eu/

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare