Publicația industriei TECH regionale

Ștefan Iarcă, XVISION

Un sistem care detectează bolile din organism în mai puțin de un minut

XVision este un sistem software de analiză automată a radiografiilor, ce funcționează bazat pe algoritmi de inteligentă artificială.

Echipa lucrează împreună de aproape trei ani, sub numele de Mindfully Technologies. Suntem toți colegi la Universitatea Politehnică din Timișoara încă din anul I (Ștefan Iarcă, Bogdan Bercean, Andrei Tenescu, Cristian Avramescu), când am început să participăm împreună la concursuri.

Lucrăm la Xvision din februarie

Încet-încet am realizat că suntem complementari: dacă unul știe să vorbească în public, celălalt știe să facă mai bine design sau se descurcă la rețelistică, sau la front-end development. Am considerat că avem combinația necesară pentru a crea un business de succes, ambițios, așa că ne-am cristalizat echipa în ultimii 3 ani.
Din februarie lucrăm lucrăm la XVision, o aplicație de analiză automată a radiografiilor.
Suntem de părere că domeniul inteligenței artificiale este unul de viitor, așa că am pornit călătoria noastră căutând idei din această arie.
Am vrut să combinăm domeniul și cu cel al sistemelor medicale, considerând că în inteligență artificială are cel mai mare impact în această zonă.
Radiografiile sunt cea mai folosită și accesibilă formă de imagistică medicală, dar 2/3 din populația planetei nu are acces la diagnostice de radiografie.
Echipamentul necesar generării există, dar nu există destui radiologi. În locurile în care există, aceștia au un volum mare de radiografii de analizat, ceea ce îi obosește și le scade precizia.

Premiile Xvision

Una dintre cele mai eficiente metode prin care poți accelera creșterea inițială a unui startup este participarea în diverse competiții și programe de accelerare precum Innovation Labs, unde au câștigat premiul pentru Best Business, Microsoft’s Imagine Cup, unde participă la finală mondială din Seattle, dar și cel mai recent concurs, Venture Cup Startup Competition, unde au câștigat finala de la Iași.

Interpretare a imaginii radiografice în mai puțin de un minut

Această este problema pe care vrem să o rezolvăm. Scopul final este de a pune la dispoziție un website unde oricine să poată încărca radiografii și să primească o interpretare a lor în mai puțin de un minut.
În spate, XVision se bazează pe un set de algoritmi de inteligență artificială care sunt antrenați să înțeleagă ce tip de radiografie li se prezintă, și să caute afecțiuni specifice pentru acel tip, folosind ultimele tehnologii Azure, precum Machine Learning și Azure Functions.

Screening pentru numai anumite radiografii

Până acest lucru va fi posibil, va trebui urmat un drum clar, cu multe obstacole, atât tehnice, legale, cât și probleme ce țin de încrederea oamenilor în sisteme expert bazate pe inteligență artificială, acestea aflându-se încă într-un stadiu incipient.
Posibilitățile de folosire a aplicației sunt mai diverse de atât: algoritmii pot fi adaptați pentru nevoi specifice ale unor organizații, sau pot fi folosiți că un procedeu de screening ce să ajute radiologii să analizeze doar radiografiile care pot avea probleme.

Un exemplu practic

Aplicația Xvision poate fi folosită, în mod simplu: o persoană își face o radiografie într-o clinică privată și o primește pe email sau pe DVD. Până să primească o interpretare din partea unui radiolog, o va putea încărca pe site și va primi un diagnostic, alături de o explicație vizuală a acestuia.
Următorul nostru obiectiv este să mărim cât de mult putem lista de clienți inițiali: căutăm să atragem ca parteneri cât mai multe clinici private din România, dar și radiologi pasionați de tehnologie, care vor să experimenteze cu soluțiile de inteligență artificială.
Aplicația poate fi testata pe site-ul www.xvision.app.
Spune-ne părerea ta. Tu ai avea încredere în XVision? De ce?
Dacă ești pasionat de Inteligența Artificială sau doar curios, click aici.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

George_SmartEU

BCR extinde serviciile pentru antreprenori din George și lansează George SmartEU, o funcționalitate care facilitează accesul la informații despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale

București, 18 aprilie 2024. Banca Comercială Română anunță o nouă extindere a ecosistemului digital George prin lansarea George SmartEU, funcționalitate care facilitează accesul antreprenorilor la informații complete despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale.

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.