Publicația industriei TECH regionale

Teo Deleanu, AppSeed.us: Un full-stack generator care te scapă de toată munca plictisitoare

Adrian Chirilov și Teo Deleanu sunt cei doi parteneri care au pornit AppSeed, dar echipa completă este formată acum din 4 persoane.

Un prim investment a venit anul trecut de la GapMinder, de 25.000 de euro, după care a urmat un program de accelerare la Techcelerator de 6 săptămâni, iar în momentul de față produsul se află la stadiul de MVP.

Mulți porneau la drum și se mirau că nu le funcționeză proiectele

Este produs generat de experiență personală a celor doi fondatori: „Facând mentorat remote, pentru clienți din toată lumea, peste 200 de sesiuni în total, ne-am dat seama ce probleme apar în startup-uri și așa a apărut ideea pentru AppSeed Tehnologic“, ne spune Teo Deleanu.

Mulți dintre clienți s-au dezvoltat pur și simplu prea repede și oarecum superficial, în bootcampuri, apoi când porneau un la drum se mirau că nu le funcționează proiectele.

Ajungeau aproape toți la un moment de blocaj, care venea, în principiu, din faptul că au învățat în ritm accelerat și oarecum haotic, sărind mulți pași, fără să aibă la bază abc-ul programării.

AppSeed pune acum toate tehnologiile relevante în același box și generează pe baza lor o aplicație în limbajul dorit de client.

Mai exact dacă ești un freelancer și vrei să pornești rapid un proiect în Node.JS cu frontend de React sau Vue poți să ai o accelerare destul de mare.

Acest lucru poate fi util și pentru companii care vor să aibă o bază de start pentru proiecte și best practices.

AppSeed face totul automat, inclusiv implementarea

Este un startup pornit de numai un an, mai concret un builder de aplicații care generează aplicații web în mai multe limbaje, plecând de la template-ul de HTML.

AppSeed este un tool care unește partea de design cu un backend funcțional. Te ajută să pornești proiectul frontend plus backend imediat.

Teo Deleanu: „Iti alegi o temă HTML din piață, rulezi tool-ul nostru și deja ai generat backend pentru părțile plictisitoare – login, contact form, sign up, butoane etc. Lucrăm cu niște design pattern-uri curate, ușor de extins“.

În cazul aplicațiilor simple, cum sunt site-urile one page, AppSeed face totul automat, inclusiv implementarea.

Folosind AppSeed, userul poate utiliza teme de pe orice platformă, își poate reloca site-ul în funcție de ofertele de hosting, iar dezvoltatorii au mai multe opțiuni legate de limbaj și tipul bazei de date.

„Avem nevoie de investiții de aproximativ 300.000 de euro“

Teo Deleanu: „Intenția noastră este de a ajuta site-urile să-și configureze parametrii pentru a arata ca pentru anul 2019. Sunt multe site-uri care se încarcă peste 10 secunde, în loc de maxim 3 secunde – moment în care mulți useri dau drop – și pierd vizitatori. Apoi, sunt multe site-uri care nu s-au protejat în zonă de GDPR, deși folosesc cookies“.

„Firmele mari din piață internațională, Wix sau SqareSpace, generează partea de builder cu drag and drop, serviciu pe care îl oferim și noi cu AppSeed, dar acești mari «monștri» sunt numai pentru piața de limbă engleză. Pe piețele locale, în schimb, nu e nimeni“, ne precizează Teo.

În România e gol, inclusiv în teritoriile din jur, la care se adaugă Turcia sau Rusia, unde operează două firme locale dar tot mai rămâne loc.

„Acesta este momentul în care noi căutăm investiții ca să putem scala regional, în limba locală a pieței pe care ne extindem.

Astăzi avem peste 500 de developeri care și-au creat 1500 de aplicații web full stack“.

După calculele noastre, că să intrăm pe 3-4 piețe regionale, avem nevoie de investiții de aproximativ 300.000 de euro.

„Pe noi ne interesează să prindem o parte din clienții de la Wix, care sunt nemulțumiți“

Momentan, cererea pe piată este mare pe două nișe, pe care le servește și AppSeed: home users – cei care au nevoie de un website simplu de prezentare și developers, în special incepători, care utilizează AppSeed pentru a obține o aplicație functională și testată în câteva minute. Ei au observat că și companiile care au un flux mare de angajați pot utiliza appseed pentru a-și dezvolta arhitectura după design pattern-uri ușor de întreținut.

„Peste 20% din clienții Wix sunt nemulțumiți de serviciu pentru că ajung la un anumit punct și nu mai pot continua“ ne spune Teo Deleanu. „Nișa non-engleză e de vreo 20 miliarde de dolari. Pe noi ne interesează să prindem o parte din clienții de la Wix, care sunt nemulțumiți, și care vor să-și extindă site-urile. 20 % înseamnă 20 de milioane de site-uri. Acest lucru poate fi făcut doar cu o comunitate de dezvoltatori care utilizează produsul nostru și pot face modificările folosind Appseed“.

Unde e blue-oceanul adevărat

Momentan își propun să rămână pe tehnologii web. Vor încerca să „injecteze“ tehnologia în cât mai multe startup-uri, să le rezolve problemele tehnologice pe care le au.

La început vom livra licențe tehnolo­gice la un preț oarecum modic, iar în momentul în care vor crește, licențierea va deveni bază veniturilor noastre“, adaugă Teo.

Modelul de business e pe două direcții: crearea de site-uri și rezolvarea problemelor tehnologice ale startup-urilor, freelancerilor, agențiilor, această fiind o formă de validare a tehnologiei proprii.

Teo Deleanu: „Ne propunem să intrăm pe piață arabă în viitorul mediu și apoi pe piață africană. Acolo e blue-oceanul adevarat“.

Greșeala celor care pornesc un startup?

Teo Deleanu: „Greșeala noastră pe un alt produs a fost că nu am făcut vânzări. Startup-urile fiind pornite de echipe tehnice, se opresc la un anumit punct în dezvoltarea lor. Mulți cred că produsul se vinde singur. Unii cred ca daca pui produsul online si arată bine, vine lumea și cumpără. Așa era prin 2007, acum nu mai e la fel“.

AppSeed taxează serviciul de hosting, customizare și suport. Procesul este automatizat în procent de 95%, ceea ce le permite să livreze produsul în câteva ore de la plasarea comenzii de către client.

Pentru dezvoltatori, au 3 pachete de servicii: FREE-apps full stack, documentație și self study, PRO-suport și update-uri-49 USD și pachetul PREMIUM cu implementare de feature-uri precum: e-payment payment, outh, ORM, 2 factor auth și altele-la 99 USD.

Ce calitate umană ar trebui să aibă un fondator de startup fără de care nu se poate?

„Perseverența. Dacă într-o zi crezi că gata, ai cucerit pământul, a două zi îți dai seama că trebuie să cauți soluții noi și că mai ai multă treabă. Trebuie să ai calitatea de a merge înainte cu toată forța, continuu. Calitatea mea principală este că sunt cameleonic, sunt multi-skills. Într-un startup nu îți permiți să angajezi oameni pe mai multe poziții, e bine să știi să faci cât mai multe“.

Distribuie și tu:

Piața muncii dă semne optimiste în 2024: angajările continuă

Noul an aduce vești bune pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă. Angajatorii au început deja procesul de recrutare și urmăresc să găsească, într-un timp cât mai scurt, candidați potriviți. Ca de fiecare dată, Târgul de Cariere susține piața muncii și aduce împreună, și în această primăvară, candidații și angajatorii.

CEE Startup Landscape: Why Moldova Should Be on Your Watch List

Quietly emerging as a hub for startups and investors, Moldova, a small Eastern European nation, with a population of 2.45 million and a GDP of $45.02 billion, is increasingly gaining traction in the tech startup ecosystem. Having gained independence from the Soviet Union in 1991, Moldova embarked on a mission to rebuild and prosper.

RECOMANDATE

Articole similare